دسته‌ها
اخبار

PLC چیست معرفی کامل پی ال سی و کاربردهای آن پایتخت فناوری

PLC چیست معرفی کامل پی ال سی و کاربردهای آن پایتخت فناوری

می‌توان گفت ﮐﻪ اﯾﻦ زﺑﺎن ﺑﺮمبنای ﻧﻘﺸﻪ ﻫﺎی ﻣﺪار ﻓﺮﻣﺎن، ﻃﺮاﺣﯽ ﺷﺪه اﺳﺖ. اهمیت برنامه پذیر بودن یک دستگاه PLC به قدری زیاد است که اگر دستگاهی با دو قابلیت منطقی بودن و کنترل کنندگی در اختیار داشته باشیم ولی نتوانیم آن را به صورت دخواه برنامه ریزی نماییم، عملا این دستگاه به درد ما نخواهد خورد. اگر نتوانیم آن را برای انجام کارهای دلخواه خود برنامه‌ریزی نماییم. تشخیص ارور و خطا از جمله این قابلیت‌های ویژه است که با عبارت Interrupt در کد کارت مشخص می‌شود. خطاهای قابل تشخیص توسط این کارت ها عبارتست از قطعی سیم و اشکال در تغذیه سنسور…

PLC اطلاعات دستگاه‌ها و حسگرها را از طریق واحد ورودی دریافت می‌کند. داده‎های دریافتی را پردازش کرده و سیگنال‌های فرمان را از طریق واحد خروجی بر اساس دستورات از پیش تعیین شده ارسال می‌کند. در نهایت تجهیزات متصل به خروجی از طریق سیگنال‌های فرمان کنترل می‌‌شوند. یک دوره plc خوب شامل آموزش کامل انواع زبان های برنامه نویسی plc می شود . پی ال سی ها به مانند کامپیوترهای رومیزی دارای ورودی ها و خروجی های متعددی هستند که بنا به نیاز این ورودی ها وخروجی ها استفاده می شود.

یک plc منحصر به یک فرآیند خاص در مدار نیست و با تغییر برنامه آن می‌توان به سهولت از آن برای کنترل دیگر پروسه ها نیز استفاده کرد. برخی از آن ها به حدی کوچک هستند که می‌توانند در جیب شما جای بگیرند در حالی که بعضی از آن ها و اندازه های بزرگ هستند که برای انتقال آنها نیاز به تجهیزات دارید. در روش نردبانی برنامه به صورت نماد اتصال و سامانه پیچ‌های مدار فرمان رله‌ای نشان داده می‌شود؛ لذا ساختار برنامه شبیه مدارهای فرمان رله‌ای می‌باشد.

  • اغلب مینی پی ال سی ها یک صفحه گوچک با تعدادی دکمه دارند که با استفاده از همین صفحه و بدون استفاده از کامپیوتر می توان آن ها را برنامه نویسی کرد.
  • در گذشته برای کنترل کردن فرآیندهای مکانی و دستگاه های صنعتی از رله یا تایمر استفاده می شد.
  • انواع پی ال سی در صنایع مختلف خودروسازی، پلاستیک، نفت و گاز و ذوب آهن کاربرد دارند.
  • استفاده از پی ال سی روش های سنتی مدیریت ماشین آلات را منسوخ کرده، و دیگر نیاز به نیروی انسانی نیست، و این ماشین آلات به صورت اتوماتیک و با استفاده از فرمان های پی ال سی کار می کنند.
  • در این آموزش قصد داریم برنامه نویسی انجام بدهیم که برای پروسه های تکراری و برنامه نویسی های گسترده بسیار پرکاربرد است.

برخی از فرآیندهای خاص باید به طور دائم با حداقل زمان خرابی ناخواسته کار کنند. بنابراین، لازم است سیستمی طراحی شود که خطاپذیر باشد و بتواند فرآیند را با ماژول های معیوب مدیریت کند. بسیاری از PLC های اولیه قادر به نمایش گرافیکی منطق نبودند، و بنابراین در عوض به عنوان یک سری عبارات منطقی در نوعی قالب بولی، مشابه جبر بولی، نشان داده شد. با تکامل ترمینال‌های برنامه نویسی، استفاده از منطق نردبانی رایج تر شد، زیرا قالبی آشنا بود که برای تابلوهای کنترل الکترومکانیکی استفاده می‌شد. فرمت‌های جدیدتر، مانند منطق حالت و بلوک تابع (که مشابه روشی است که منطق هنگام استفاده از مدارهای منطقی مجتمع دیجیتال به تصویر کشیده می‌شود) وجود دارند، اما هنوز به اندازه منطق نردبانی محبوب نیستند. دلیل اصلی این امر این است که PLC ها منطق را در یک توالی قابل پیش بینی و تکراری حل می‌کنند و منطق نردبانی به شخصی که منطق را می‌نویسد این امکان را می‌دهد که هر مشکلی را در زمان بندی دنباله منطقی راحت تر از فرمت‌های دیگر مشاهده کند.

این چیزی است که کنترل را در یک کنترل کننده قابل برنامه‌ریزی قرار می‌دهد. ‌های کوچک ، رک و ماژول‌های ورودی و خروجی به صورت یک واحد از پیش بسته‌بندی می‌شوند. در این مقاله از گروه فنی مهندسی نیک صنعت، به این سوال جواب می‌دهیم که plc چیست و چه کاربردهایی دارد.

یک مثال از عملکرد پی ال سی

یکی از مهم ترین موارد در بررسی این ویژگی‌ها میزان حراکثر جریان مجاز پورت خروجی است. تعداد پورت‌های ورودی در کارت های DI می تواند 4، 8، 16، 32 یا 64 عدد باشد. اولین ترمینال از سمت چپ هر رله را محل تغذیه می گویند که معمولا با حرف N و L نمایش داده می شود. مقدار ولتاژی که یک رله 12 ولت نیاز دارد 24 ولت مستقیم و یا 230 ولت متناوت می باشد. استارتر ستاره‌ مثلث یک نوع استارت بسیار رایج است و در مقایسه با روش های راه اندازی دیگر موتورهای القایی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.

PLC ها را می توان از نظر سایز به کوچک و متوسط و بزرگ، از نظر اندازه حافظه یا تعداد ورودی / خروجی دسته بندی نمود. پی ال سی ها دارای 4 نوع، مینی پی ال سی، پی ال سی کامپکت، پی ال سی ماژولار و پی ال سی رک می باشند. بنابراین علاوه بر عمر بیشتر، نیازی به تعمیرات و سرویس های دوره ای نخواهد داشت. سخت افزار تشکیل دهنده PLC شامل CPU MEMORY، INPUT/OUTPUT، منبع تغذیه و ماژول برنامه نویسی می باشد. اما در مورد ساختار حافظه یا Memory موجود در PLCها باید عرض کنم خدمتتون که معمولاً این حافظه‌ها با استفاده از بایت‌ها، تک کلمات Single Word و یا double word سازماندهی می‌شوند. مثلا پی ال سی های قدیمی‌تر از کلمات حافظه 8 یا 16 بیتی استفاده میکنند.

دوره plc چیست ؟

مجموع ورودی و خروجی در این سری از انواع PLC فتک برابر 80 عدد است. در عمل، PLC یک کنترلر نرم‌افزاری است که اطلاعات را به صورت باینری دریافت کرده و بر اساس برنامه‌ای که در حافظه خود دارد، پردازش می‌کند. پس از آن نتیجه این پردازش به صورت پیرابند به سمت گیرنده‌ها ارسال خواهد شد. در نتیجه شما هر زمان که خواستید می‌توانید این فرایند پردازشی را تغییر داده و خروجی‌های مختلفی را به دست آورید.

برخی افراد حتی خود پی ال سی را نیز به عنوان اتوماسیون می شناسند که شاید همین ویژگی های PLC باشد که منجر به این نتیجه گیری در بین افراد می گردد. چرا که اتوماسیون نیز سیستمی ست تماما کنترل کننده که در کنار این ویژگی عملگرا نیز هست.دلیل این که پی ال سی ها توانستند جایگزین سیستم های رله شوند همین قابلیت کنترلی آنها بود. در صورتی که تمایل دارید PLC را به صورت کامل فرا بگیرید می توانید در دوره آموزش PLC آموزشگاه فنی برق شرکت کنید. در این آموزشگاه علاوه بر دوره فوق دوره های متعدد دیگری در زمینه برق و الکترونیک برگزار می plc زیمنس شود. آموزش تعمیرات برد الکترونیکی، آموزش سیم پیچی، آموزش برق صنعتی برخی از دوره های پرطرفدار در این زمینه است. قبل از اینکه plc پا به عرصه بگذارد ، در فضا های صنعتی کارخانجات و تولیدی ها از مدار های فرمان رله ای ( رله های الکترومغناطیسی ) استفاده میشد.